Beste Bitcoin Lommebok 2023

Dersom du har kjøpt Bitcoin for første gang så vil du finne et godt og trygt sted å oppbevare dem. Om du lurer på hvilken Bitcoin lommebok, eller Bitcoin wallet, som passer best for deg – ja, da har kommet til rett sted.

Vi har gått nøye igjennom de forskjellige digitale lommebøkene du kan benytte deg av for å oppbevare Bitcoin trygt og vi håper at du finner en variant som passer deg godt. Her vil du altså finne den beste Bitcoin lommeboken på markedet, og du kan selv velge hvilken av produktene du ønsker å bruke. Vi skal gi deg noen gode alternativer slik at du finner den som passer helt perfekt for deg.

Alt du trenger å vite om en Bitcoin lommebok (wallet)

Uansett hvilken Bitcoin wallet du velger så er det viktigste at du velger en. Når du skal lagre Bitcoin så er det viktig at du ikke oppbevarer investeringen din for lenge hos børsen. Wallets hos børsen er nemlig det første som blir stjålet dersom børsen blir hacket. Derfor er det viktig at du finner deg en digital lommebok slik at du kan oppbevare Bitcoin tygt og sikkert. 

Når du skal velge deg en Bitcoin lommebok i Norge så er det viktig at du velger en som passer dine behov, en du synes er enkel å bruke og en som gjør at du føler at du kan sove godt om natten.

Når du har investert i Bitcoin så har du gjort en stor investering, og det er derfor viktig at du oppbevarer den trygt. Om du velger en av de digitale lommebøkene vi har anbefalt her så kan du med trygghet være sikker på at du har lagret din investering på et trygt sted. Derfor kan du også sove godt om natten. 

Kryptovalutauniverset er spennende og komplekst, og det kan derfor til tider være vanskelig å forstå seg på. Når du investerer i och investerer i og kjøper kryptovaluta i Norge så kan du velge mellom tusenvis av forskjellige wallets eller digitale lommebøker. Det viktigste er at du finner en som er kompatibel med Bitcoin.

Det er nemlig sånn at de forskjellige lommebøkene passer med forskjellige blockchains. Det kan for eksempel være en wallet som kun er kompatibel med Ethereum. Det er synd hvis du velger en wallet som ikke passer med Bitcoin.

Dersom du er usikker på hvilken du skal velge så kan du alltid velge en av de vi har funnet frem til deg i listen ovenfor. Du skal selvfølgelig også få lov til å undersøke på egenhånd dersom du ønsker det.

Hva er en Bitcoin lommebok? 

Beste Bitcoin Lommebok

Så, hva er egentlig en Bitcoin wallet? En Bitcoin lommebok, eller en hvilken som helst krypto wallet for den saks skyld, er en programvare. Denne programvaren lar deg oppbevare de private og offentlige nøklene du får tildelt når du har kjøpt krypto. Det er disse nøklene som gir deg tilgang til Bitcoin som er lagret på blockchainen.

Det betyr altså at du ikke faktisk har Bitcoin fysisk i lommeboken din, slik som du har norske mynter i en lommebok. Derimot så lagres disse nøklene du får tildelt seg inni walleten. For å få tilgang til Bitcoin så må du ha nøklene, så det vil si at ingen kan stjele kryptovalutaen med mindre de får tak i nøklene dine.

Som sagt så får du tildelt to nøkler digitalt. Det er disse to som gir deg tilgang til Bitcoin. Den første nøkkelen er en offentlig nøkkel som på mange måter fungerer som en adresse. Du kan tenke på den som en adresse hjemme i Norge. Det er denne adressen andre, eller du selv, skal bruke for å sende å kryptovaluta til lommeboken din digitalt.

Denne nøkkelen får du bruk for når du skal sende Bitcoin til din egen wallet etter å ha handlet på børsen, eller hvis noen andre skal overføre krypto til deg.

Den andre nøkkelen du mottar er en privat nøkkel. Denne nøkkelen kan sammenlignes med Bank ID på mobil som vi har i Norge. Denne brukes for å gjennomføre transaksjoner eller for å kunne gjenopprette lommeboken dersom det skulle trengs.

Hardware, mobil eller PC wallet? 

E-wallet lommebok

Du kan velge mellom forskjellige type wallets når du skal bruke en Bitcoin lommebok. Den aller tryggeste varianten du kan benytte deg av er en hardware wallet, eller maskinvare wallet.

Dette er en fysisk wallet, i form av en USB eller disk. I og med at denne lommeboken faktisk er lagret inne i et fysisk produkt så er det utrolig vanskelig for noen å stjele Bitcoin fra deg. Da må de ha tilgang til huset ditt eller stedet du har oppbevart den digitale lommeboken.

Du kan også finne en av de beste Bitcoin lommebok, eller wallet, til telefonen også. Disse er litt mindre trygge ettersom det finnes måter å hacke dem på.

Dette er vel og merke utrolig vanskelig, men om noen virkelig ønsker det så kan de få det til. Mobil wallets er derfor perfekt for deg som ønsker å ha Bitcoin lett tilgjengelig, men som samtidig ikke har investert i enorme mengder Bitcoin.


Til slutt så har vi PC wallets, eller desktop wallets som det også kalles. Dette er en digital lommebok som installeres som en programvare på datamaskinen.

Dette må ikke forveksles med en hardware, for det er en liten forskjell her. Det er vanskeligere å hacke en desktop wallet enn en mobil wallet, men hardware lommebøker vil alltid være det aller tryggeste alternativet. 

Konklusjon 

Det finnes mange wallets der ute, men så lenge du velger en av de vi har anbefalt her så vil du være trygg. I Norge foregår det ikke så mye hacking så du vil også stort sett være trygg.

Om du ønsker å være ekstra trygg så bør du velge en hardware wallet når du skal lagre Bitcoin. Uansett hvilken lommebok du velger så er det viktig at du velger den beste Bitcoin lommebok for deg. 

FAQ

Kan min Bitcoin lommebok bli hacket? 

I teorien så kan alt som er på nettet bli hacket, så du kan aldri være helt sikker. Likevel så er de digitale lommebøkene vi har anbefalt her veldig trygge å bruke.

Hvilken Bitcoin wallet er den tryggeste?

Det er hardware wallets, som er de aller tryggeste.

Hva skjer hvis jeg mister nøklene mine til Bitcoin lommeboken min?

Om du mister nøklene så mister du også tilgang til kryptovalutaen. Det er nettopp derfor wallets er så viktig. Ingen nøkler – ingen krypto.

Updated

Published

Author :