Kjøpe Dogecoin 2023

Det finnes mange spennende kryptovalutaer der ute, og Dogecoin er en av flere kryptovalutaer som har fått mye dekning i media. Dogecoin startet nemlig som en spøk.
Formålet med mynten var at man kunne kjøpe Dogecoin som et billigere alternativ til kryptokongen Bitcoin. Selv om prosjektet kun startet som en spøk så kan du i dag finne mynten på topp 10 liste over de mest populære kryptovalutaene.

Siden inneholder reklamelenker

Her kan du kjøpe Dogecoin

Kraken

Kraken

Kom i gang på få minutter med så lite som $10!

Kraken er en plattform som er god for både erfarne, og nye kryptohandlere. Kraken er en av de beste stedene du kan handle kryptovaluta. Denne plattformen lar deg kjøpe, selge og trade kryptovaluta, som har blitt utrolig populært i Norge.

Kampanjelenke for Kraken

Binance

Binance

Registrer deg for å få USDT 100 handelsavgift rabatt!

Hos Binance vil du finne et enormt stort utvalg av handelspar, noe som vil si at du kan veksle mellom et hav av forskjellige kryptovalutaer og fiatvalutaer. I dag er dette den største kryptobørsen vi har i både Norge og verden.

Kampanjelenke for Binance

Dogecoin har altså klart å skape et univers og et samfunn både i Norge og resten av verden. For det er nemlig det som er litt ekstraordinært med denne spennende og morsomme mynten: de fleste som velger å investere i Dogecoin investerer i samfunnet og det som kommer med – ikke nødvendigvis kun for økonomiske grunner og for å gjøre en god investering.

Det betyr jo likevel ikke at det ikke er mulighet for at Dogecoin kan gi deg litt avkastning også, men det er greit å vite at de fleste som velger å investere i Dogecoin rett og slett vil delta i samfunnet. 

Doge-universet eller samfunnet er veldig kjent for å være greie og generøse med hverandre. For i 2013 ble Dogecoins plattform hacket, noe som førte til at over 30 millioner Doge ble stjålet fra plattformen.

Dette gavmilde Doge-samfunnet bestemte seg derfor for å samle inn penger til alle som hadde mistet deler eller hele investeringen sin, slik at de skulle få litt penger tilbake.

Samfunnet samlet også inn rundt 50.000 dollar for at det Jamaicanske bob-laget skulle få muligheten til å reise til Sochi i 2014. Så det er absolutt noen hyggelige mennesker som er en del av dette spesielle samfunnet.

Kjøpe Dogecoin coin i Norge

Hva er Dogecoin og hvordan fungerer det?

Dogecoin er rett og slett en fork av Luckycoin, som er en fork av Litecoin, som igjen er en fork av Bitcoin. Det vil si at en ingeniør eller en utvikler har kopier store deler av koden fra en annen programvare.

Med andre ord så er det da ikke så stor forskjell på Dogecoin, Luckycoin, Litecoin eller Bitcoin. Det vil si, koden er ikke så forskjellig, bruksområdene er der imot ganske forskjellig. De forskjellige kryptovalutaene skiller seg også ut på diverse funksjoner, så de vil aldri være helt like.

Doge bruker en Scrypt Mining Algoritme, sammen med en Proof-of-Work (PoW) konsensusmekanisme, som gir en passordbasert nøkkelavledningsfunksjon. Litt enklere forklart så vil det si at Dogecoin faktisk fungerer veldig likt som Bitcoin på veldig mange måter.

Den største forskjellen er at Dogecoin bruker enormt mye mindre strøm enn det Bitcoin gjør. Det gjør igjen at driftskostnadene er lavere, som igjen fører til at du kan kjøpe og investere i Dogecoin til en billigere pris, sammenlignet med Bitcoin.

Kjöpe dogecoin norge etoro

Tidligere hadde Doge et maksgrenseantall på rundt 100 millioner mynter, men det er endret i dag. Det har ført til at Doge nå er en inflasjonsvaluta. Denne endringen førte til at mange som tidligere jobbet med å mine Dogecoin ikke lenger ønsket å delta, noe som førte til at transaksjonene begynte å gå mye treigere.

Heldigvis kan du nå mine både Litecoin og Dogecoin samtidig, noe som har ført til at transaksjonene nå tar rundt et minutt eller rett under. Dette er betydelig mindre enn mange andre kryptovalutaer.

Hvordan kjøpe Dogecoin i Norge?

Kjøpe Dogecoin i Norge

Steg 1: Finn en kryptobørs

Når du har bestemt deg for å investere i Dogecoin så blir du nødt til å velge deg en kryptobørs som passer for deg. De aller fleste kryptobørser tilbyr investering i Dogecoin, så dersom du velger enn av de store og kjente børsene så kan du være sikker på at du kommer til å finne Doge der. Vi anbefaler at du velger deg en børs som du synes det er enkelt å bruke og som har de funksjonene du føler at du trenger. Kanskje ønsker du CopyTrader eller kanskje ønsker du deg avanserte grafer – velg det som passer aller best for deg.

Steg 2: Registrer deg

Etter at du har bestemt deg for en børs så er det på tide å registrere seg. Denne prosessen er stort sett ganske lik hos alle børsene så det bør ikke være så altfor komplisert. Du kan alltids finne gode guides hos oss til de forskjellige børsene dersom du ønsker en litt mer detaljert guide til hvordan du registrer deg.

Etter at du har registrert deg så blir du nødt til å verifisere kontoen din. Noen børser lar deg hoppe over dette steget, men det vil da føre til at du vil få tilgang til færre funksjoner. For eksempel vil du ikke kunne handle eller trade like mye, du vil ikke kunne investere med giring og du vil ikke få muligheten til å ta ut et like stort beløp fra kontoen din. Igjen så er det viktig at du tenker på hva du har behov for og hva du selv føler at du trenger. Husk at det til syvende og sist er du som skal bruke kontoen din og ingen andre, så gjør det som føles best for deg.

Steg 3: Gjør et innskudd

Etter at kontoen din er klar så er det på tide å legge inn litt penger på kontoen din. Stort sett gjør du dette ved å trykke på betaling eller ved å trykke på kontoen din. Deretter må du velge en betalingsmetode. De fleste pleier å velge bankkort, men husk at dersom du skal gjøre et stort innskudd så vil du få et gebyr når du benytter deg av denne betalingsmetoden. Det kan derfor være en god ide å heller benytte seg av for eksempel bankoverføring dersom innskuddet er stort.

Steg 4: Kjøp Dogecoin

Hvordan kjøpe Dogecoin? Når innskuddet er klart og pengene er inne på din konto så er det bare å klikke deg over på markedsdelen er du får muligheten til å velge et handelspar. Det vil si at du skal velge hva du ønsker å betale med og hva du ønsker å kjøpe. Det kan for eksempel da være NOK/DOGE, som vil si at du kjøper Doge og betaler med norske kroner. Værre er det ikke – nå har du kjøpt Dogecoin for første gang!


Var noenstans er det trygge å kjøpe dogecoin i Norge?

Du kan kjøpe Dogecoin hos de fleste børser som er tilgjengelig i Norge. Dersom du ønsker å være helt sikker på at børsen du velger gir deg muligheten til å kjøpe Dogecoin kan du velge en av de større børsene som for eksempel Binance, Kraken, Coinbase eller Revolut. Husk å alltid velge den børsen du føler deg mest komfortabel med.

I vår toppliste finner du de vi vet er sikre og som vi synes er best i våre testere.

Spørsmål og svar (FAQ)

Hvorfor øker Dogecoins pris?

Det er flere årsaker til at Dogecoin, og annen kryptovaluta, øker i pris. En av grunnen til at spesielt Dogecoin sin pris stiger, er fordi den blir snakket mye om i media. Det fører til at mange girer opp hverandre til å kjøpe mynten, noe som igjen gjør at etterspørselen øker. Når etterspørselen øker så vil prisen eller verdien også øke.

Hvor mye kan Dogecoin bli verdt til slutt?

Forespørselen på Dogecoin er ekstremt manipulert. Det vil si at den ikke er organisk, det er for eksempel Elon Musk som legger ut en tweet, og deretter blir den populær. Det er ikke så mange som ønsker å kjøpe Dogecoin kun fordi de oppriktig er interessert i mynten. Derfor er det sannsynlig å si at Doge mest sannsynlig ikke vil være verdt så veldig mye mer enn rundt 5 euro på toppen.

Kan Dogecoin krasje?

Det er absolutt en mulighet for at Dogecoin krasjer på et tidspunkt. Dogecoin er som tidligere nevnt et litt ertende prosjekt mot Bitcoin. Så fort trenden og oppmerksomheten faller så vil nok også verdien og prisen falle. Om prisen kommer til å falle helt til 0, det er ikke lett å si. Likevel er det nok en god ide for Dogecoin å komme med opp med noen nye og gode funksjoner og bruksområder for å være sikker på at mynten ikke krasjer.

Updated

Published

Author :