Kjøpe Ethereum Norge 2024

Vil du kjøpe Ethereum? Det er mange mennesker der ute som er både nysgjerrig og interessert i hva
kryptovaluta verdenen har å by på. Da er Ethereum absolutt et spennende tema!

Ethereum er nemlig en av de største kryptovalutaene i verden og befinner seg i dag på en god andreplass rett under Bitcoin. ETH kan være en spennende investering og kan av og til gi enorm avkastning. Vi har derfor samlet masse god informasjon i denne artikkelen slik at du kan finne ut om Ethereum.

Vi skal gi deg et par tips til gode børser for kjøp av Ethereum i Norge, en steg-for-steg-guide til hvordan og hvor du kan investere i Ethereum og vi skal selvfølgelig også forklare deg hva Ethereum egentlig er. Kom igjen, så tar vi en titt sammen!

Siden inneholder reklamelenker

Her kan du kjøpe Ethereum

CFD-megler
eToro

eToro

Investér Smart med eToro!

eToro utmerker seg som en innovativ aktør innen onlinehandel, og kombinerer effektivt tradisjonelle investeringsmuligheter med sosiale nettverksfunksjoner.

Dette gjør plattformen til et attraktivt valg for både nye og erfarne investorer.

Dens unike "CopyTrading"-funksjon tillater brukere å etterligne strategier fra suksessrike tradere, noe som er en uvurderlig ressurs for både læring og strategiutvikling.

Med et bredt utvalg av finansielle instrumenter, inkludert aksjer, CFD kryptovalutaer og ETF-er, tilbyr eToro mangfoldige investeringsalternativer.

Sterke sikkerhetstiltak og dedikert kundestøtte ytterligere forsterker eToros posisjon som en pålitelig og foretrukket partner for investeringer online.

 

*Merk: Handel med CFD-er innebærer høy risiko, noe som reflekteres i at 76% av investeringene fra privatpersoner ender med økonomisk tap. Det er derfor viktig å aldri satse penger som man ikke har råd til å tape.

Reklamelink for eToro

Binance

Binance

Registrer deg for å få USDT 100 handelsavgift rabatt!

Hos Binance vil du finne et enormt stort utvalg av handelspar, noe som vil si at du kan veksle mellom et hav av forskjellige kryptovalutaer og fiatvalutaer. I dag er dette den største kryptobørsen vi har i både Norge og verden.

 

*Merk: Mange som investerer taper sine penger. Det er derfor viktig å aldri satse penger man ikke har råd til å tape.

Kampanjelenke for Binance

En kjapp gjennomgang av Ethereum

Ethereum (Ether / ETH) er altså en kryptovaluta, en digital valuta. Denne spennende og suksessfulle mynten ble lansert i 2015 og er i dag en av verdens største og mest populære kryptovalutaer.

Denne kryptovalutaen ble skapt som et motsvar til dagens etablerte økonomi og tradisjonelle transaksjoner. Målet med kryptovaluta generelt har vært å skape en selvstendig økonomi der «vi vanlige folk» skal ha muligheten til å gjennomføre transaksjoner på tvers av landegrenser, uten bruk av finansielle intuisjoner eller banker.

Ethereum ønsket også å gjøre det sikrere for forbrukere å gjennomføre transaksjoner.

Ethereum blir dermed et slags digitalt bevis på en verdi. Dette beviset kan da selges tilbake til børsen, til andre privatpersoner eller av og til brukes som en betalingsmetode. 

Noe som er litt ekstra spesielt med Ethereum er at det også gir deg tilgang til et helt nytt økonomisk univers med dApps og smart-kontrakter. Vi trenger ikke gå inn på dette nå, men det kan være spennende å lese mer om dersom du ønsker å lære mer om Ethereum senere.

Finn deg en kryptobørs som tilbyr kjøp av Ethereum

Kjøpe Ethereum

Når du har bestemt deg for å investere i krypto eller kjøpe Ethereum så er det viktig at du finner en børs eller handelsplattform (ek. Kraken) som både tilbyr kjøp av Ethereum og som fungerer godt for deg.

Derfor har vi laget en liten liste du kan ta en titt på slik at det skal bli litt lettere for deg å finne den perfekte børsen. Når du skal finne en kryptobørs i Norge så er dette ting du virkelig bør se etter og som du bør prioritere. La oss ta en liten titt på lista.

  1. Sikkerhet – Sikkerhet er absolutt det første du bør se etter. Her er det viktig at du finner en børs som passer gått på dine investeringer og privat informasjon. Det er mange børser som har blitt hacket tidligere, så det er derfor viktig at du prioriterer sikkerhet.
  2. Tilgjengelighet – Når du skal kjøpe Ethereum så ønsker du en børs som er lett tilgengelig for deg. Enten dette er via en app eller en nettside som fungerer like godt på datamaskin som på mobil. Her kan det også være fint å se etter en børs som har god kundeservice. 
  3. Brukervennlighet – Før du registrerer deg hos en børs er det greit å vite at børsen er enkel og god å bruke. Det bør være lett å finne frem til forskjellige kryptovalutaer, lett å kjøpe Ethereum og lett å selge. Sjekk også at det er enkelt å opprette en konto og bekrefte den.
  4. Funksjoner – I og med at det finne så mange forskjellige børser der ute så bør du se etter en børs som kan tilby funksjoner som er nyttige for deg. Det kan være alt fra et godt hjelpeapparat til avanserte grafer og historikk. Her trenger du ikke å inngå noe kompromiss.
  5. Et godt tilbud – Sist, men ikke minst bør børsen kunne tilby et godt utvalg av forskjellige kryptovalutaer eller aksjer. Om du senere ønsker å investere i noe mer enn Ethereum så er det deilig å kunne bruke den samme børsen slik at du ikke trenger å flere kontoer hos forskjellige børser.

Om du er usikker på hvilken børs du skal velge så kan du alltid ta en titt på vår toppliste over gode børser i Norge hvor du kan kjøpe Ethereum.

Likevel er det viktig at du tar beslutningen på egenhånd og at du selv undersøker litt om børsen før du bestemmer deg.

Denne listen kan du finne på toppen av siden.

Skaff deg en Ethereum wallet slik at investeringen din er trygg 

hvor kjøper du ethereum i norge

En digital lommebok eller en wallet som det kalles er viktig for deg som ønsker å kjøpe Ethereum. Ethereum har en høy verdi og det kan derfor være mange som ønsker å få tak i investeringen din. Ved å oppbevare kryptovalutaen din i en wallet så er den rett og slett tryggere enn det den vil være om du oppbevarer den på børsen.

Når du skal velge deg en wallet er det viktig at du velger en wallet som støtter ETC-20 mynter, ellers vil du ikke få sendt over investeringen din. På samme måte som du skal tenke over funksjoner når du velger en børs så gjelder det samme for wallets.

Har du kjøpt store mengder Ethereum så vil du trenge en wallet som tillater high-volume purchases og du bør helst ha en cold wallet. Det vil si at myntene lagres på et fysisk produkt som for eksempel en minnebrikke.

Kanskje kjøper du «bare» en ETH og tenker at du ikke skal flytte noe særlig på den før du kanskje ønsker å selge den igjen om noen år. Da trenger du ikke wallet med masse fancy funksjoner, men heller en som er enkel å oprette og forholde seg til. 

Hvordan kan jeg kjøpe Ethereum? 

Kanskje har du kommet dit nå at du har bestemt deg for at du ønsker å kjøpe Ethereum. Da kan det være godt med en liten guide som kan fortelle det hvordan du kan gå frem. 

Det er ikke så vanskelig og det er absolutt ikke skummelt – bare spennende. Start med å opprette en konto hos en børs du har funnet som du liker og som fungerer godt.

Etter at du har opprettet konto så er det mulig at børsen ber deg om å verifisere kontoen din. Noen børser lar deg hoppe over dette steget, men det vil stort sett utelukke noen funksjoner.

Etter at du har opprettet en konto så må du opprette en wallet slik at du kan sende investeringen din til den eksterne walleten etter at kjøpet er gjennomført.

Så fort walleten er klar så er det bare å velge en betalingsmetode og gjennomføre ditt første innskudd. Husk at om du velger en annen valuta enn NOK så vil det ofte komme et vekslingsgebyr. 

Deretter klikker du på ETH inne på børsen, klikke på kjøp og vips så eier du Ethereum. Da er det bare sende over kjøpet til walleten din slik at du oppbevarer kryptovalutaen trygt.

Hva kan du forvente når du kjøper Ethereum? 

investere i ethereum norge

Som sagt så gir Ethereum deg tilgang til dApps og smart-kontrakter. Det er mange som investerer i Ethereum fordi de ønsker å få tilgang til nettopp dette. Andre investerer i ETH kun for eksponering til verdien.

Alle kryptovaluta opplever enorme prissvingninger og det må du også forvente når du kjøper Ethereum i Norge. Det kan derfor være lurt å lære seg litt om markedet og se på Ethereums tidligere historikk slik at du kanskje kan forstå litt mer om hva som drar verdien opp og ned. 

Nå venter befolkningen i spenning på en Ethereum 2.0 som mange tror at kommer på nyåret 2022. Det er mange som håper at verdien kommer til å øke enormt ettersom kryptovalutaen vil få flere bruksområder og bli mer miljøvennlig. Når det er sagt er dette umulig for oss å forutse, så det blir spennende å se. Følg Ethereum kurs her.

Spørsmål og svar (FAQ)

Her skal vi svare på de mest spurte spørsmålene. Forhåpentligvis så finner du svarer på det du lurer på her. Dersom du ikke gjør det så kan du ta en titt under hovedartikkelen og se om det er nevn der.

Hva er Ethereum 

Ethereum er en kryptovaluta som opererer og fungerer på en blockchain. Denne digitale valutaen kan brukes til så mangt, men de fleste ser på det som en investering. Opprinnelig ble mynte skapt for å gi forbrukere tilgang til en sikker og anonym transaksjonsmulighet.

Er det positivt eller negativt å investere i Ethereum?

Alle former for investering kan resultere i store tap eller enorm avkastning – det er helt umulig å si. Historisk sett har Ethereum vært en god investering og verdien har økt enormt de siste årene.

Hvorfor øker prisen og verdien til Ethereum?

Verdien øker når det er flere på markedet som ønsker å kjøpe mynten fremfor å selge den. Prisen og verdien vil altså variere ut ifra hvor mange som ønsker å være en del av Ethereums spennende nettverk.

Kan Ethereum krasje?

Når en krypto krasjer vil det si at verdien går til null. Dette er veldig lite sannsynlig når det kommer til ETH. Likevel skal vi ikke si noe for sikkert. Husk at verdien kan øke og synke mye uten at den nærmer seg et krasj.

Må jeg ha en wallet for å eie Ether?

Du må ikke ha en egen wallet for å kunne investere i Ether, men det anbefales på det sterkeste. For det første er de mindre sannsynlighet for å bli hacket, og for det andre har du mer kontroll på din egen investering.

Updated

Published

Author :