Kjøpe Bitcoin Norge 2024

Vil du vite hvordan du kjøper bitcoin i Norge? Er du en av dem som har fått med deg alle nyheter og overskrifter om kryptovaluta den siste tiden og som er litt nysgjerrig på den mye omtalte mynten Bitcoin? Ja, da er du kommet til rett sted.
Her vil du finne svar på relevante spørsmål i forhold til hvor man kjøper Bitcoin, hvordan den fungerer og litt om bakgrunnen til den verdenskjente kryptovalutaen. La oss begynne å kjøpe bitcoin!

Siden inneholder reklamelenker

Her skal vi gi deg et hav av nyttig og spennende informasjon slik at du kan bli bedre kjent med den spennende valutaen før du gjennomfører ditt aller første kjøp av Bitcoin. Vi skal gi deg steg-for-steg guider og fortelle deg litt om det spennende universet rundt Bitcoin. Samtidig skal vi også hjelpe deg med å finne en god og pålitelig børs du kan handle på, slik at du kan gjøre et så godt valg som overhodet mulig.

Her kan du kjøpe bitcoin

CFD-megler
eToro

eToro

Investér Smart med eToro!

eToro utmerker seg som en innovativ aktør innen onlinehandel, og kombinerer effektivt tradisjonelle investeringsmuligheter med sosiale nettverksfunksjoner.

Dette gjør plattformen til et attraktivt valg for både nye og erfarne investorer.

Dens unike "CopyTrading"-funksjon tillater brukere å etterligne strategier fra suksessrike tradere, noe som er en uvurderlig ressurs for både læring og strategiutvikling.

Med et bredt utvalg av finansielle instrumenter, inkludert aksjer, CFD kryptovalutaer og ETF-er, tilbyr eToro mangfoldige investeringsalternativer.

Sterke sikkerhetstiltak og dedikert kundestøtte ytterligere forsterker eToros posisjon som en pålitelig og foretrukket partner for investeringer online.

 

*Merk: Handel med CFD-er innebærer høy risiko, noe som reflekteres i at 76% av investeringene fra privatpersoner ender med økonomisk tap. Det er derfor viktig å aldri satse penger som man ikke har råd til å tape.

Reklamelink for eToro

Binance

Binance

Registrer deg for å få USDT 100 handelsavgift rabatt!

Hos Binance vil du finne et enormt stort utvalg av handelspar, noe som vil si at du kan veksle mellom et hav av forskjellige kryptovalutaer og fiatvalutaer. I dag er dette den største kryptobørsen vi har i både Norge og verden.

 

*Merk: Mange som investerer taper sine penger. Det er derfor viktig å aldri satse penger man ikke har råd til å tape.

Kampanjelenke for Binance

En oppsummering: Hva er egentlig kryptovaluta og Bitcoin?

Bitcoin er en spennende digital valuta som ble lansert i 2008 av en person eller gruppe som kaller seg for Satoshi Nakamoto. Det er nemlig sånn at vi ikke vet hvem som er den faktiske grunnleggeren av Bitcoin. 

Ideen bak kryptovaluta har vært å skape en digital valuta som lar oss «normale folk» sende transaksjoner på tvers av landegrenser helt anonymt.

En del av poenget har vært at denne digitale valutaen kan fungere, operere og sendes helt uten hjelp av myndigheter eller finansielle institusjoner.

Bitcoin har lenge holdt seg på topp og det ser ikke ut til at mynten har tenkt til å bevege seg nedover stigen med det første.

En stor grunn til at kryptovalutaen har holdt seg på topp er fordi investorer og tradere har oppnådd en helt tullete høy avkastning. Om du var tidlig ute med å kjøpe Bitcoin så har du tjent opp en god avkastning.

De beste børsene for kjøp av Bitcoin

Kjöpe bitcoin norge

Det finnes et hav av gode børser der ute og det kan derfor være vanskelig å finne en man ønsker å benytte seg av.

Når det er sagt så er det mye som skiller børsene selv om det er mange gode.

Det er derfor viktig at du ser etter funksjoner og kvaliteter som er viktig for deg.

Kanskje trenger du at den er god for nybegynnere, har lave gebyrer eller kanskje er det viktig for deg, at du kan gjøre innskudd med NOK? 

Når du skal begynne å investere i Bitcoin så kan det jo hende at du allerede har drevet noe med investeringer tidligere.

Dersom handelsplattformen du har brukt for aksjehandel også ser ut til å være god for kryptohandel så er du selvfølgelig velkommen til å benytte deg av denne.

For å hjelpe deg litt med å velge børs har vi funnet frem fem gode børser og beskriver kort hva som er positivt og eventuelt negativt med dem, når du skal kjøpe bitcoin.

Like vel er det viktig at du også undersøker og vurderer på egenhånd. Husk at vi ikke gir deg noen anbefalinger, vi gir deg bare noen tips på veien.

  1. Kraken – Dette er en børs som har blitt ekstremt populær i Norge for både aksje- og kryptohandel. Plattformen er enkel å bruke, inneholder mange gode funksjoner og har noe høye gebyrer. Beste børsene for kjøp av Bitcoin.
  2. Coinbase – Her får du en brukervennlig plattform med godt design og flere flotte funksjoner. Hos Coinbase får du også noe høy gebyrer.
  3. Binance – Binance er svært populær blant nordmenn for kjøp av bitcoin ettersom dette er en av de største kryptobørsene som også lar deg gjøre innskudd med NOK.
  4. Firi – Vår norske børs tilbyr kjøp av bitcoin. Hos Firi kan du logge inn med Vipps og betale med NOK, men børsen har et ganske lite utvalg av valutaer.
  5. Revolut – En super børs for nybegynnere, men husk at Revolut opprinnelig er en banktjeneste så det er ikke like mange funksjoner som hos for eksempel Binance.

Hvorfor skal man ha en Bitcoin wallet (lommebok)?

Grunnen til at vi kaller det for en Bitcoin wallet og ikke en lommebok er rett og slett så du skal kjenne deg igjen om du skulle lese deg opp på krypto eller lommebøker senere. De fleste andre plattformer vil nemlig kalle det for wallets.

En wallet er altså en digital lommebok i form av en programvare. Denne programvaren lar deg oppbevare Bitcoins du har investert i trygt.

bitcoin wallet

På den måten trenger er du bedre skjermet mot hackere og du kan sove godt om natten uten å være redd for hva som skal skje med kryptovalutaen din.

Om børser blir hacket så er nemlig wallets som er lagret hos børsen hackere går etter først. Derfor anbefales det alltid at du bruker en ekstern wallet om du skal holde på kryptovalutaen over lenger tid.

Når du skal velge deg en wallet er det viktig at du velger en som fungerer med samme blockchain som mynten du skal oppbevare. Deretter må du velge om du skal bruke en hot eller cold wallet.

En hot wallet er en digital lommebok som på mange måter fungerer på samme måte som de børsen har.

Bitcoins du har kjøpt oppbevares på en online server i form av en app, et program eller en nettside.

Slike wallets lar deg enkelt få tilgang til investeringene dine og så lenge du ikke skal oppbevare et hav av Bitcoins så kan du trygt bruke en ekstern hot wallet.

En cold wallet er en enda tryggere variant. Dette er nemlig hardware wallets i form av en USB eller en harddisk av et slag. Det vil altså si at den er umulig å hacke.

Om en annen skal få tak i dine Bitcoins så blir de nødt til å få tak i den fysiske gjenstanden du har lagret Bitcoins på.

Kjøpe Bitcoin i Norge trygt – en steg-for-steg-guide

Dersom du har bestemt deg for at nå er det på tide å kjøpe Bitcoin – ja, da kan det være godt med en guide som forteller det hvordan dus skal gå frem. Derfor har vi laget en liten steg-for-steg-guide til deg her. 

  1. Velg deg en børs eller handelsplattform – Finn en børs som passer dine behov og som tilbyr kjøp og handel med Bitcoin. Du kan bruke vår lille liste eller du kan undersøke litt på egen hånd. Finn en som passer deg!
  2. Opprett en konto – Når du har funnet deg en børs så blir du nødt til å opprette en konto. Denne prosessen fungerer litt ulikt hos de forskjellige børsene, men som oftest forteller de deg tydelig hva du skal gjøre med små guides.
  3. Verifiser kontoen din – Etter at du har opprettet en konto blir du nødt til å bekrefte eller verifisere den. Noen børser lar deg hoppe over dette steget, men for å få full tilgang til alle funksjoner blir du alltid nødt til å gjennomføre dette steget.
  4. Gjør et innskudd – Nå er det på tiden å gjøre et innskudd til kontoen din slik at du kan kjøpe Bitcoin. Velg en betalingsmetode og betal deretter i din valgte fiat-valuta.
  5. På tide å kjøpe Bitcoin for første gang – Nå er alt klart og du er nå offisielt en Bitcoin eier! Gratulerer så mye. Det var vel ikke så vanskelig? 

Hva påvirker Bitcoins ekstremt forandrende verdi? 

Alle kryptovalutaer opplever det som kalles for volatilitet. Det vil si at verdien og prisen både faller og stiger enormt i løpet av kort tid. Da lurer du kanskje på hva det er som påvirker disse enorme forskjellene?

Media har faktisk en enormt stor påvirkning når det kommer til kryptovaluta.

Elon Musk kan for eksempel «twittre» om Dodgecoin og det vil påvirke verdien.

Det samme gjelder Bitcoin. Både positive og negative omtaler kan påvirke Bitcoins verdi, men om den skulle synke litt så vil den også som oftest øke litt igjen om ikke så lenge. Mer her at vi sier «som oftest», det er altså ingen garanti. 

Manipulering fra miners kan også forekomme. Mange miners selger mye Bitcoin på en gang slik at verdien synker. Deretter kan de kjøpe mye igjen og verdien vil stige. Dette skjer ikke like ofte og det skal en del til for at dette skal påvirke verdien i stor grad.

Ellers styres all kryptovaluta at tilbud og forespørsel. Bitcoin har et begrenset antall mynter som eksisterer og det er det som gjør at verdien kan bli så høy som den har blitt.

En stablecoin vil for eksempel aldri få samme verdi fordi det konstant skapes nye mynter. Om mange Bitcoin-eiere selger sine investeringer på en gang så vil tilbudet bli høyere og etterspørselen bli lavere. Da vil verdien til kryptovalutaen synke. 

bitcoin kongen av kryptovalutaer

Derfor er det viktig at du lærer deg litt om markedet før du investerer.

Det kan være en god ide å se litt på historikken, uansett om du skal investere i Bitcoin eller i noen annen kryptovaluta.

Prøv å se på hva som skaper en bullish periode og hva som skaper en bearish periode. Dermed kan det være lettere for deg å forstå når det er en god ide å kjøpe Bitcoin og når man kanskje burde vente litt. 

Igjen, husk at du aldri vet helt hva som kommer til å skje når det er snakk om kryptovaluta. Det er derfor viktig at du tenker godt over valget ditt før du investerer. Lykke til!

Spørsmål og svar (FAQ)

Her skal vi svare på de mest spurte spørsmålene. Forhåpentligvis så finner du svarer på det du lurer på her. Dersom du ikke gjør det så kan du ta en titt under hovedartikkelen og se om det er nevn der.

Hvorfor øker Bitcoins priser?

Det er utrolig mange forskjellige grunner til at Bitcoins priser og verdi øker. Hovedgrunnen til disse endringene er rett og slett tilbud og forespørsel. I og med at det er et begrenset antall Bitcoin-mynter der ute, så vil prisen øke når det er få mynter på markedet. Prisen vil da synke når det er flere tilgjengelige mynter på markedet.

Kan man kjøpe ting med Bitcoin?

I teorien så kan du kjøpe ting med Bitcoin, men det er bedre å si at du kan kjøpe ting for verdien som Bitcoin kan tilby. Det er nemlig få butikker, nettbutikker og bedrifter generelt i Norge som tillater betaling med kryptovaluta. Derimot kan du ta ut pengene fra walleten din og deretter bruke pengene på det du skulle ønske deg.

Når kom Bitcoin?

Bitcoin ble en offentlig mynt første gang i 2008. Likevel ble ikke den første blokken i blockchainen minet (generert) før 3.januar 2009. Derfor sier mange at Satoshi Nakamoto lanserte Bitcoin i 2009. Hvem Satoshi Nakamoto er, det er det ingen som vet. Noen tror det er en enkelt person, gjerne Hal Finney eller Craig Wright, som står bak. Andre tror det er en gruppe med utviklere.

Hvor mye kan Bitcoin bli verdt?

Dersom du ønsker å vite hvor mye Bitcoin er verdt akkurat nå så blir du nødt til å sjekke en børs. I og med at verdien går opp og ned så kan ikke vi skrive hvor mye den er verdt her, fordi det vil mest sannsynlig være endret innen du leser det. Det er ingen maksverdi på Bitcoin.

Updated

Published

Author :